Με επιτυχία η προβολή ντοκιμαντέρ “Un Yazidis”στη Λιβαδειά

ntokimader libadeia

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προβολή ντοκιμαντέρ “Un Yazidis” του γνωστού σκηνοθέτη Χρόνη Πεχλιβανίδη στον κινηματογράφο «ΦΙΛΙΠΠΟΣ» που διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων (Κ.Ε.ΔΗ.Λ), η οποία υλοποιεί το πρόγραμμα φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στην Λιβαδειά.

Ο σκηνοθέτης αναφέρθηκε στους λόγους που τον ώθησαν να καταγράψει την ιστορία της συγκεκριμένης φυλής, που δέχθηκε εκδιώξεις και βασανισμούς από το Ισλαμικό Κράτος, καθώς και τις ιστορίες των ανθρώπων από το Ιράκ μέχρι και την Ελλάδα.

Μετά την προβολή ακολούθησε συζήτηση με τους θεατές, ενώ έγινε και η προβολή τριών ολιγόλεπτων video που έχουν δημιουργηθεί σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Οι ιστορίες αυτές απεικονίζουν τις ζωές των ανθρώπων που διαμένουν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας μέσω του προγράμματος ESTIA.

O Πρόεδρος της ΚΕΔΗΛ, κ. Σωτήρης Καρβούνης, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον σκηνοθέτη για την επίσκεψη του στη πόλη, ενώ αναφέρθηκε και στην προσπάθεια της ΚΕΔΗΛ να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία μέσω της προβολής ταινιών με θέμα το προσφυγικό.

Η δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα φιλοξενίας αιτούντων άσυλο που υλοποιείται στην Λιβαδειά, στα μαθήματα ελληνομάθειας που θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα, καθώς και στις προοπτικές ένταξής τους μέσω του σχεδίου στρατηγικής ένταξης  του Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων (Κ.Ε.ΔΗ.Λ) ευχαριστεί την διεύθυνση του κινηματογράφου «ΦΙΛΙΠΠΟΣ» για την δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας για τις ανάγκες προβολής των ντοκιμαντέρ.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων (ΚΕΔΗΛ) υλοποιεί το  πρόγραμμα ESTIA (Στήριξη έκτακτης ανάγκης για την ένταξη και τη στέγαση) σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχετικά